mareczek87 0 Napisano 25 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Witam Mam problem z włączaniem systemu. Normalnie przy mojej konfiguracji tzn. płyta MSI B150M PRO-VD z procesorem i5-6500 z systemem windows 10 na dysku ssd samsung 850 evo system włączał się jakieś 10-15 sekund. Dzisiaj pojawił się problem, że gdy włączam komputer to ekran płyty głównej odpala się jakieś 15 sekund a nic nie robiłem. W czym może tkwić problem? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Emus 19 Napisano 25 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Witam, wydaje mi się że to i tak szybko. Możesz podesłać nam screena z "msconfig" i zakładki uruchamianie. W biosie bootowanie masz ustawione na dysk? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 mareczek87 0 Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Tak tak. A nawet jak bym miał ustawione cd-rom to ładowanie wydłużałoby się już po ekranie płyty głównej. A tu się rozbija o to, że od kliknięcia power do pojawienia się grafiki płyty głównej jest z 15 sekund.. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 dar55 47 Napisano 26 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 wyłącz ekran startowy w biosie , przestaw na czysty POST i wtedy będziesz wiedział czego bios szuka przy starcie Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 robin 0 Napisano 26 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Prosta sprawa, ale może jakiś bootowalny pendrak został w porcie i opóźnia start? Też nieraz zostawiam Piccolo w schowanym złączu. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 mareczek87 0 Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 a jak na ten czysty post ustawić? Nic nie mam bootowane :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 dar55 47 Napisano 26 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Musisz wejśc do biosa i szukaś opcji POST lub LOGO , SCREEN.... etc i wyłączyć Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 ernig 132 Napisano 26 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 w settingsach masz opcje boot tam powinno być Full Screen Logo Display jak ustawisz disable to powinieneś widzieć to o czym wspomniał dar Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 funner 0 Napisano 9 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 U mnie dużo dało zainstalowanie dysku ssd. Czas uruchamiania skrócił się z okolo 1,5m do około 15 s. Nie zdawałem sobie sprawy, że jest taka możliwość :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 ernig 132 Napisano 9 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 przecież system ma na ssd w pierwszym poście napisał ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pytanie
mareczek87 0
Witam
Mam problem z włączaniem systemu. Normalnie przy mojej konfiguracji tzn.
płyta MSI B150M PRO-VD z procesorem i5-6500 z systemem windows 10 na dysku ssd samsung 850 evo system włączał się jakieś 10-15 sekund.
Dzisiaj pojawił się problem, że gdy włączam komputer to ekran płyty głównej odpala się jakieś 15 sekund a nic nie robiłem. W czym może tkwić problem?
Odnośnik do odpowiedzi
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi