Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'problem' .

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Forum pececik.com
    • Poradniki
  • Sprzęt
    • Sprzętowe problemy ogólne
    • Zestawy komputerowe
    • Procesory
    • Płyty główne
    • Pamięci RAM
    • Karty graficzne i monitory
    • Karty dźwiękowe, głośniki i słuchawki
    • Dyski twarde, SSD, pamięci przenośne, napędy optyczne
    • Zasilacze i obudowy
    • Laptopy, netbooki, tablety, palmtopy
    • Drukarki i skanery
    • Urządzenia wskazujące
    • Pozostałe akcesoria
    • Overclocking i tuning
  • Oprogramowanie
    • Programowanie / Webmastering
    • Windows
    • Linux / Unix
    • Programy / Sterowniki
    • Gry
  • Internet
    • Sprzęt sieciowy
    • Sieci komputerowe
    • Bezpieczeństwo
  • Pozostałe
    • Hyde park
    • Grafika
    • Konsole
    • Telefony komórkowe
  • Giełda
    • Kupię / Sprzedam
  • Ważne
    • Uwagi, sugestie oraz propozycje zmian
    • Kosz

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


AIM


MSN


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Numer GG


Google Talk


Facebook


Twitter


Lokalizacja


Zainteresowania


Motherboard


CPU


VGA


HDD


RAM


DVD


PSU


Extra Accessory


Other

  1. Witam Mam problem z uruchomieniem gry Euro Truck Simulator 2. Otóż chodzi o to, że klikam na nią, i nie uruchamia się. Jest to kółeczko ładowania przy kursorze przez chwile, znika, i dalej nic. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane ponieważ jeszcze kilka dni temu gra bez problemu się odpalała i śmigała aż miło. Nigdy też nie wgrywałem żadnych modów. Proszę o pomoc, co można by było zrobić aby odpalić grę? Przesyłam jeszcze pliki: game crash i game log, być może kogoś nakieruje to w znalezieniu problemu. Pozdrawiam game.log.txt game.crash.txt
  2. Witam Mam problem z YouTube, mianowicie gdy wchodze na YT to wyskakuje tylko logo w lewym gornym rogu, a reszta strony jest biała. Miał ktos taki probem i wie jak to naprawic?
  3. Witam. Od niedawna borykam się z problemem pamięci w komputerze. Posiadam dwie kości Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz, przy których komputer włącza się jedynie, kiedy jedna z kości znajduje się w drugim slocie. Po włączeniu komputer nie odpala biosu, wszystkie wentylatory działają. Testowałem wszystkie możliwe kombinacje, resetowałem BIOS, próbowałem odstawić jedną z kości na pare dni, resetowałem zasilacz oraz prosiłem o pomoc mojego brata, który dużo lepiej zna się na sprzęcie komputerowym, więc raczej wykluczam ewentualne, proste niedopatrzenie. Podany problem miałem już raz, jednak udało
  4. Dzień dobry . Mam prośbę , czy ktoś z forumowiczów pomógłby mi w rozwiązaniu mojego problemu z kartą SB audigy 4 . Polega on na tym że nagranie dokonane tą kartą jest charczące i przerywane . Zobaczcie i posłuchajcie plików które dołączyłem .nagranie.mp3 , Mam zainstalowane najnowsze stery , a mój system to win 7 pro 64 bit . Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź . 11 03 2018 . Czy naprawdę nikt nie może mi pomóc ?
  5. Cześć, mam problem z zestawem, który złożyłem pod koniec grudnia, wygląda tak: Procesor: Intel Core i9-7960X 2.8 GHz, 22MB Chłodzenie wodne Nzxt Kraken X62 v.2 Karta Graficzna: MSI GeForce GTX 970 4GB DDR5 RAM: G.Skill Trident Z RGB DDR4 4x16GB, 3000MHz, CL14 Płyta Główna: Asus ROG STRIX X299-E Dysk: SSD HyperX Savage 480GB SATA3 Zasilacz Aerocool Project 7 750W Windows 10 64 bit Ta konfiguracja miała mi posłużyć głównie do grafiki 2D i animacji oraz pracy w aplikacjach do generowania fraktali [Photoshop, Illustrator, AE, Apophysis, Mandelbulb, Chaotica]. Temperatury z Photosho
  6. Witam, od pewnego czasu mam ogromną zagwozdkę z dyskiem twardym. Na dole screeny o co chodzi. Dużo próbowałem z tym działać ale czuję się już na maksa poirytowany.
  7. Może najpierw mój sprzęt: -płyta główna z asusa nie pamiętam dokładnie -procesor Intel Core i5 2400 4x3 -karta graficzna geforce gtx 1050ti 4gb -zasilacz jeśli dobrze pamiętam 600W -1 tera bite pamięci -Windows 10 Po wyskoczeniu błędu pisze "coś poszło nie tak, komputer zostanie uruchomiony ponownie" przy próbie ponownego uruchomienia komputera pisze aby uruchomić domyślne ustawienia bios'u ale to nie zawsze działa, nieraz trzeba chwilę zaczekać przy wyłączonym komputerze :( Komputer ma ok. 2 miesiące Błąd wyskakuje najczęściej przy graniu w GTA V Dzisiaj próbowałem uruchomić g
  8. Witam, ok. 2 miesiące temu kupiłem kartę graficzną(MSI GeForce GTX 1050 GAMING X 2GB) . Gram głównie w CS GO ale grywam też w inne gierki. Przed kupnem karty grałem na zintegrowanej grafice (Intel hd 4600) i miałem ok. 60-70 STAŁYCH fps. Po podłączeniu karty podskoczyły do 180-260 ale od ok. dwóch tygodni strasznie zaczął skakać mi var (nawet do 50) co nie pozwala normalnie grać, do tego fpsy spadają do np. 60 . Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić ?? Dodam, że w R6Siege mogę grać normalnie (ustawienia średnie z wysokimi) i fps ponad 60 bez spadków, gram też w AC:Black Flag (średnie z max) i
  9. Witajcie, przedstawię Wam dziś dosyć mocno pokręconą historię z moim komputerem, którego od złożenia (Luty 2017) używałem może tylko dobry miesiąc, ale przejdźmy do konkretów. Luty 2017 - dostałem przypływ gotówki, pomyślałem, że złożę sobie nowego PC'ta, bo całe życie grałem na laptopach, to i czemu nie. Komputer został złożony z części w sklepie morele.net, konfiguracja prezentowała się następująco.. MSI H110M PRO-D i5 7400 8 GB RAM DDR4 2133MHz GIGABYTE RX470 4GB SILENTIUM PC VERO L1 500W REGNUM RG2 CASE Po przyjeździe kuriera zacząłem składać komputer, robiłem to dosyć dłu
  10. Sprzęt: Laptop Lenovo Ideapad 510s-13 i5-7200U/8GB/256/Win10 64bit Witam, wczoraj kupiłem sobie laptopa (lub jak kto woli ultrabooka) firmy Lenovo (13,3") Po zainstalowaniu kilku programów zauważyłem pewien mankament, który delikatnie mówiąc - irytuje mnie. Mianowicie zauważyłem drobne "rozmycie" lub "nieostrość" nie tylko czcionki, ale całych okien. Dodam jeszcze, że rozdzielczość jest ustawiona na zalecaną (1920x1080) i wszystkie sterowniki są aktualne. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Poniżej wrzucam screen obrazujący mój problem (aczkolwiek z tego co widzę to na nim nie w
  11. Witam wszystkich ;) Piszę do was gdyż od ostatniego czasu borykam się z dziwnym problemem. Na wstępie chce zaznaczyc ze przeczytalem juz ze 3 strony watkow na google na ten temat i żaden niestety mi nie pomógł. Zatem zacznę od poczatku. Posiadałem takiego kompa Plyta główna: Msi H81M-E35 v2 Procesor: i3 4160 Grafika: Radeon rx470 8g Saphire nitro Ram: GoodRam Play DDR3 16gb 2x8gb 1600 Zasilacz: Chieftec iArena 500w Windows 10 Postanowilem zmienic obudowe oraz procesor. I3 4160 zmieniony na i5 4590 Problem zaczal byc w tym ze obudowa miala inne rozwiazanie na umiejsco
  12. Tak jak w temacie. Sprawdziłem na zewnętrznym monitorze i wszystko było w porządku. Wina matrycy czy taśmy? Pozdrawiam
  13. Witam, od jakiegoś czasu (około 5 miesięcy) nurtuje mnie pewien problem. Mianowicie sytuacja wygląda mniej więcej tak: Mam dwa dyski - SSD na system i HDD na resztę, przez ten okres 5 miesięcy mniej więcej 4 razy zdarzyło się coś takiego, że próbowałem włączyć jakąś aplikację, a tam błąd, że nie znaleziono ścieżki do skrótu, ja zaskoczony - wchodzę w "komputer" - a tam mam tylko dysk "C" czyli ten SSD systemowy, a dysków "D" i "E" czyli tych z HDD brak, no to co wtedy? Jak przystało na prawdziwego speca komputerowego - uruchamiam komputer ponownie. I co? Po włączeniu komputera wszystko dział
  14. Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z komputerem. Czesto pojawiają się bluescreeny oraz wywala mi gry, a dziś pojawił mi się komunikat, że Wystąpił problem z pamięcią i że trzeba wykonać Diagnostykę pamięci. Kiedy wykonuję diagnostykę, jest napisane, że Wystąpiły problemy ze sprzętem i że trzeba skontaktować się z dostawcą sprzętu. Nie jest napisane jaki sprzęt wywołuje problemy. Proszę o pomoc. Procesor :AMD Phenom II X6 1050 Płyta Główna Gigabyte GA-790XT-USB3 Ram :4x 2GB Goodram ddr3 Karta Graficzna :AMD Radeon R9 270x Gaming LE 4GB
  15. Windows 7 64bit Intel core i3-6100 3.70GHz Goodram DDR4 1x8GB 2133MHz CL15 msi nvidia geforce gtx950 (biała) Wd blue 1tb aerocool vx-550 550w Cześć! Ostatnio mam problem z komputerem.Gdy gram w np. Overwatch mam dość dziwne zamrażanie ekranu.Gra zatrzymuje się i wszyscy oprócz mojej postaci stoją w miejscu i poruszają nogami.Po kilku sekundach gra zaczyna działać,a ja stoję w miejscu gdzie ostatnio miałem ten błąd.Nie wiem co może być przyczyną tego problemu.Skanowałem Malwarebytes i Avirą,nic nie wykryło.Wstawiam zdjęcia procesów i użycie procesora. http://wstaw.org/w/4
  16. Witam. Mam pewny problem, otóż po wciśnięciu przycisku power nic nie reaguje tak jakby nie było zasilacza wogule. Dodam, że jeszcze godzinę-dwie temu wszystko działało normalnie. Z góry dzięki za pomoc.
  17. Witam, mój komputer ma już 3 lata, jednakże chyba nie należy do tych z niższej półki a pomimo tego, że kiedyś wszystkie gry chodziły pięknie i sprawnie tak teraz niestety nie. Fps często spadają ze 100-110 do około 20-30 po czym wracają do normy. Przed chwilą również odpaliłem GTA IV (4) która pomimo pozornie płynnego chodzenia co jakieś 2-3 sekundy zacinała się całkowicie na dosłownie sekundę, jednakże jest to strasznie denerwujące i nie da się nic zrobić. Czym może być to spowodowane? Dziś nawet zrobiłem format, niestety nie pomogło. Dodam, że jestem zielony w tym temacie. Dodatkowo od same
  18. Witam, mój problem polega na tym że mój sprzęt komputerowy przed formatem działał w miarę dobrze lepiej niż po formacie,,, Gdy zrobiłem format wszystko wydawało się działać dobrze aż do czasu instalowania gier taki naprzykład Team Fortress 2 przed instalacją grałem od 60fps a teraz gra utrzymuje się na nie stałych 10fps... Sterowniki zostały zaktualizowane na najnowszą wersie, wcześniej używałem programu do "zwiększenia fps w grze" Rozer Cortex i ku mojemu zdziwieniu wszystko działało dobrze.(Używałem go przed formatem i sprawdzałem jak będzie działał teraz niestety zawiódł moje oczekiwania).
  19. Mam mały problem w Euro Truck Simulator 2. Dodałem 2 modyfikacje ProMods 2.16 i RusMap v1.7.2 na nowy profil i gdy chce wejść na niego wyskakuje mi wczytywanie save może ktoś pomóc? https://zapodaj.net/c54aa3ea4d3c0.png.html
  20. Witam. Jakiś czas temu na ekranie laptopa pojawił się poziomy cienki różowy pasek. Później z tego paska zrobił się gruby różowy pas do samego dołu, jednak coś jeszcze było widać, tak jakby prześwitywał. Teraz przez prawie pół ekranu jest taki szaro/czarny pas, zdjęcie w załączniku będzie. Teraz moje pytanie, czy ktoś jest w stanie stwierdzić, czy to jest uszkodzona matryca, czy też może po prostu taśma? Laptop: Lenovo G510 Matryca: LTN156AT32 Dodam też, że to na pewno nie karta graficzna, ponieważ podpinałem monitor i wszystko jest dobrze.
  21. Witam Mam pewien problem z komputerem, aktualnie mam 8gb pamięci ram w dwóch kościach. Niedawno kupiłem kolejne identyczne 2 kości by powiększyć zasób pamięci do 16gb lecz wtedy pojawił się problem. Gdy zamontowałem kolejne 8gb ram i odpaliłem komputer to miedzy wczytaniem Windows-a a ekranem logowania wyskakuje mi pewnie komunikat (dołączam załącznik). Myślałem że jest to winna nowych pamięci więc wymontowałem stare i zamontowałem nowe. Po tym zabiegu komputer włączył się normalnie. Również podłączyłem jedną starą kość i jedną nową i ponownie komputer zadziałał bez problemów. Problemy zaczy
  22. Witam Postanowiłem dzisiaj wyczyścić swój komputer i podczas ponownego montowania chłodzenia do płyty, a konkretniej na cpu odłamał mi się taki haczyk i jeden zaczep nie trzyma się tak mocno jak trzy pozostałe, ale radiator nadal wydaje się być nie do ruszenia. Przed czyszczeniem komputera grając w gry na cpu miałem maksymalnie 71C, a teraz program pokazuje mi 92C!. Czy to w ogóle możliwe?. Być może czujnik padł. Chciałbym zapytać czy procesor(Intel core i3) mogę zamontować poprzez wkręcenie śrubek do płyty głównej(H81M-P33). Czy znajdę w płycie, jak i w procesorze otwory do wkręce
  23. Dzień dobry wszystkim . Jestem tu nowy ,tak więc proszę o wyrozumiałość . Mam prośbę do Szanownego Grona o pomoc . Oto mój sprzęt : Windows 7 Professional 32-bit SP1 CPU Intel Pentium D 820 SmithField 90nm Technology RAM 1,00GB Dual-Channel DDR2 @ 265MHz (4-4-4-9) Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. 8I945GZME-RH (Socket 775) 50 °C Graphics Rodzajowy monitor inny niż PnP ([email protected]) 512MB NVIDIA Quadro FX 580 (NVIDIA) 48 °C Zasilacz Cube Max 400w . Moje pytanie jest takie : Czy są to normalne temperatury prac
  24. Dokładnie nie wiem w czym tkwi problem, ale mam go od kupna nowej karty graficznej Radeon RX460. Wymieniłem też ram 2x2 na 2x4. Otóż usunąłem stare sterowniki Nvidia, zainstalowałem najnowsze dla swojej karty. Wszystko działa okej, poza pewnym szkopułem: Ten problem dotyczy gier. Wygląda to tak: -Ustawienia graficzne zazwyczaj są Wysokie (Używam wykrywania optymalnych ustawień). -Gram sobie przez 5 minut bez większych problemów, gra chodzi płynnie. -Nagle ekran robi się czarny, po czym gra wywala na pulpit -Kiedy klikam na ikonkę by przywrócić grę, pokazuje się tylko my
  25. Witam, Mam problem z ciągłym resetowaniem się komputera.. Kupiłem nowy dysk SSD i musiałem zainstalowac nowy system Windows 10 x64. Gdy zainstalowalem sterowniki do karty graficznej, to kazało mi uruchomić ponownie komputer, zalogowalem sie, po paru sekundach komputer znowu się resetuje i tak cały czas. Myślę ze problemem nie jest temperatura (procesor 30-40 stopni, zobaczę jeszcze jak na pełnym obciążeniu..), wyczyscilem wszystkie podzespoły, nowa pasta, nowy system więc nie Windows, dyski tez nie,zasilacz mocny wydaje sie, ma moze z rok (sprawdzę jak z napięciem) , może problemem jest BIO
×
×
  • Dodaj nową pozycję...