Skocz do zawartości


Zdjęcie

Czy ten zestaw jest odpowiedni ?

zestaw nowy składak

Stary temat!

Guest, ostatni post tego tematu został napisany 30 dni temu i nowy post zostanie uznany za odkopywanie tematów. Załóż nowy wątek!



  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
/ 76 odpowiedzi w tym temacie

#41 Atriks

Atriks
  • Autor tematu
  • Newbie
  • 41 postów

Napisano 01 styczeń 2014 - 13:27

Bosko :)

Teraz jeszcze tylko pytanie o wentylatory

Najlepiej aby były ustawione z : przodu,tyłu, na dole czy na górze ?


  • 0

#42 Radeonski

Radeonski

    PC Składak

  • Użytkownik
  • 2316 postów
  • LokalizacjaNKE

Napisano 01 styczeń 2014 - 14:22

Jakość (lecz tego raczej zbytnio nie widać) no i w grach przy ciemniejszym ekranie widać takie charakterystyczne latające pasy (mało widoczne)

Sam z takiego korzystam i raczej niema na co narzekać.

 

Edit: wentylatory. Przód (wciągający) tył (wyciągający) i jeśli obudowa pozwala to dół (wciągający) i góra (wyciągający)


  • 0

#43 Atriks

Atriks
  • Autor tematu
  • Newbie
  • 41 postów

Napisano 01 styczeń 2014 - 15:17

OK :)

Powoli tracę pomysły na pytania:)

To może teraz zapytam inaczej, czy jest coś na co polecalibyście mi zwrócić uwagę przy zakupie poszczególnych części ?

Zamierzam się jutro wybrać do sklepu informatycznego i nei chce wyjść na niedoświadczonego chłoptasia :)


  • 0

#44 Radeonski

Radeonski

    PC Składak

  • Użytkownik
  • 2316 postów
  • LokalizacjaNKE

Napisano 01 styczeń 2014 - 15:27

Wybrałeś dobry zestaw i ja nie widzę potrzeby zmian. Nie daj się w tym sklepie, bo są tacy sprzedawcy co będą proponować coś "tańszego i lepszego" a w rezultacie jakiś shit. Zrób sobie listę, pójdź z niż do sklepu i niech wycenia i odrazu zamówią. 


  • 0

#45 Atriks

Atriks
  • Autor tematu
  • Newbie
  • 41 postów

Napisano 01 styczeń 2014 - 16:57

O ile będą mieli na stanie :)

Teraz już raczej ostatnie pytanie w sprawie kompa, czy system i całą resztę(sterowniki itp.) będę musiał sobie wgrać własnoręcznie czy to jest już wliczone w ofertę sprzedaży komputera ?


  • 0

#46 Radeonski

Radeonski

    PC Składak

  • Użytkownik
  • 2316 postów
  • LokalizacjaNKE

Napisano 02 styczeń 2014 - 13:15

System na własną rękę musisz dokupić. Sterowniki do płyty, karty dostaniesz wraz z nimi. Odrazu polecam płytkę od karty odłożyć i pobrać świeże sterowniki ze strony producenta. 


  • 0

#47 Atriks

Atriks
  • Autor tematu
  • Newbie
  • 41 postów

Napisano 02 styczeń 2014 - 15:56

Okej dzięki :D Odezwę się jeszcze jak odkryję ceny w pobliskim sklepie, póki co remanent i nic nie mogę na to poradzić :D


  • 0

#48 Wortal PCElite

Wortal PCElite
  • Redaktor
  • 1469 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 02 styczeń 2014 - 17:41

Zachęcam do zapoznania się z tym dyskiem SSD: http://pcelite.pl/te...n-ssdnow-kc300/ i może kartą graficzną od Evgi (mają świetną obsługę techniczną i gwarancja jest bardziej przyjazna) : http://pcelite.pl/te...-evga-gigabyte/


  • 0

"Jeśli czas to pieniądz, to wszyscy żyją ponad stan."


#49 Atriks

Atriks
  • Autor tematu
  • Newbie
  • 41 postów

Napisano 04 styczeń 2014 - 11:24

Mógłby mi ktoś bardziej doświadczmy powiedzieć co lepsze ? Okiem żółtodzioba stwierdzam że jakościowo są słabsze

Oczywiście patrząc na SSD to widać że jest tańszy, ale nie potrafie określić czy lepszy czy gorszy, proszę o wskazówkę :)


  • 0

#50 Wortal PCElite

Wortal PCElite
  • Redaktor
  • 1469 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 04 styczeń 2014 - 15:32

Po prędkości zapisu i odczytu dla dysku SSD oczywiście:) Im większa prędkość odczytu i zapisu, tym wydajniejszy produkt. W przypadku karty graficznej to skłaniałbym się ku Asusowi lub produktowi od Evgi:) Mają dobre wsparcie techniczne itp. 


  • 0

"Jeśli czas to pieniądz, to wszyscy żyją ponad stan."


#51 BornToEat

BornToEat
  • Użytkownik
  • 6954 postów
  • LokalizacjaGniezno

Napisano 04 styczeń 2014 - 15:38

Gigabyte przeciez tez niczego sobie. Ja mam karte od gigabyte i smiga bez problemu.


Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
  • 0

Człowiek uczy się na własnych błędach..... .....Choć pewnie wolałby uczyć się na obcych
STOP GOTOWCOM Z ALLEGRO!
Masz jakieś uwagi co do mojej pracy/poradników/postów na forum? Napisz do mnie prywatną wiadomość lub załóż temat tutaj. Za wszystkie uwagi dziękuję!


#52 Atriks

Atriks
  • Autor tematu
  • Newbie
  • 41 postów

Napisano 07 styczeń 2014 - 17:14

Raczej włanie przy Gigabyte zostanę. Teraz kolejne 2 pytania

3) Byłem w sklepie ceny wyszły z różnicą ~50zł na korzyść sprzedawcy, zaproponowano mi tam abym od razu kupił sobie 2 dyski SSD i na jednym miał programy na drugim system. Jak się wobec tego odniesiecie ?

2) Zaproponowano mi chłodzenie wodne, opłaca to się ?


  • 0

#53 Radeonski

Radeonski

    PC Składak

  • Użytkownik
  • 2316 postów
  • LokalizacjaNKE

Napisano 07 styczeń 2014 - 17:18

2 dyski SSD? Brzydko powiem, wciska kit. Jeden SSD w zupełności wystarczy.

Woda? Odradzam, lepsze dobre zwykłe chłodzenie niż byle jaka woda. Nie bierz 2 dysków i chłodzenia wodnego. 


  • 0

#54 Devzan

Devzan

    Who cares?

  • Użytkownik
  • 1170 postów

Napisano 07 styczeń 2014 - 17:38

Ty nie gadaj, dwa dyski SSD dobre do raida :D Ale to niepotrzebne raczej. 

 

Chcieli Cię ewidentnie na większe koszta naciągnąć, a nie potrzebujesz tego.


  • 0

#55 Atriks

Atriks
  • Autor tematu
  • Newbie
  • 41 postów

Napisano 07 styczeń 2014 - 17:56

Z tym że polecali 2 dyski 256Gb i źle się wyraziłem. Bo na jednym mówili abym trzymał gry a na drugim System i programy. Teraz spróbujcie proszę to skomentować.

A w sprawie wodnego chłodzenia to sam nie jestem przekonany i wole jednak standardowe powietrzne.

 

+ czy lepiej mieć ram 2x4Gb czy 1x8Gb, bo powiedziano mi że lepiej jest mieć 8 Gb


  • 0

#56 Radeonski

Radeonski

    PC Składak

  • Użytkownik
  • 2316 postów
  • LokalizacjaNKE

Napisano 07 styczeń 2014 - 18:10

Co to za sklep?

2x 256gb? wiesz jak ogromny to koszt? Wystarczy jeden nawet 120gb na system, programy i parę gier wejdzie. Resztę gier i danych bez problemu możesz trzymać na zwykłym dysku. 

Chłodzenie wodne darujemy. Ram 2x4gb. Działają w Dual Channel (parę % wydajniej) i w przypadku gdy jedna padnie to uruchomisz kompa na drugiej. 


  • 0

#57 Devzan

Devzan

    Who cares?

  • Użytkownik
  • 1170 postów

Napisano 07 styczeń 2014 - 18:20

1x 8GB lepsze TYLKO WTEDY gdy masz pewność, że w niedługim czasie dokupisz drugie 8GB, ale tyle nie jest Ci potrzebne do gier (co innego obróbka grafiki 3d itp.).

 

2 dyski 256gb SSD?! Ogromne koszta, naciągacze. Jeśli HDD to totalnie bezsensownie, 1x 500gb zajmie mniej miejsca, wymaga mniej kabli, mniejsze pewnie koszta (256gb a 500gb to różnica mniej niż 70zł, a mnożąc razy 2 wyjdzie drożej), a ponadto można zastosować podział na partycję (nawet trzeba).

 

Wodne chłodzenie kompletnie zbyteczne. Nawet niedrogie powietrzne chłodzenia wystarczają do potężnego podkręcenia procka.


  • 1

#58 BornToEat

BornToEat
  • Użytkownik
  • 6954 postów
  • LokalizacjaGniezno

Napisano 07 styczeń 2014 - 18:53

Jaki to sklep? K..??


  • 1

Człowiek uczy się na własnych błędach..... .....Choć pewnie wolałby uczyć się na obcych
STOP GOTOWCOM Z ALLEGRO!
Masz jakieś uwagi co do mojej pracy/poradników/postów na forum? Napisz do mnie prywatną wiadomość lub załóż temat tutaj. Za wszystkie uwagi dziękuję!


#59 Atriks

Atriks
  • Autor tematu
  • Newbie
  • 41 postów

Napisano 07 styczeń 2014 - 22:04

Dobra, dzięki za ostrzeżenie koledzy :D

Ale teraz przynajmniej wiem żeby kupować ram 2x4Gb i nie ufać sprzedawcą w sklepach :D

A sklep jakiś miejski, nazwa mi nic nie mówi, także złodzieje cholerne pewno :D

 

Co do wodnego też nie byłem zbyt przekonany więc jak najbardziej popieram wasze zdanie.

W dodatku opcja pozbywania się mojego zacnego HDD i dokupowanie dwóch potężnych SSD jakoś mnie nie rajcowała

i jeszcze apropo SSD to mi mówili że lepiej aby to był samsung, co wy na to ?


  • 0

#60 Radeonski

Radeonski

    PC Składak

  • Użytkownik
  • 2316 postów
  • LokalizacjaNKE

Napisano 07 styczeń 2014 - 22:10

W sumie dobrze doradzili lecz Kingtson czy też Crucial też mają dobre dyski. 


  • 0



Stary temat!

Guest, ostatni post tego tematu został napisany 30 dni temu i nowy post zostanie uznany za odkopywanie tematów. Załóż nowy wątek!



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: zestaw, nowy, składak

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


katalog stron KPS.PL | website downtime tracking | Katalog Stron | Katalog Stron Internetowych