Laptop do 2 tys zł

Dyskusja w 'Notebooki, netbooki i palmtopy' rozpoczęta przez użytkownika marcin123q, 28 Lipiec 2009.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. marcin123q Nowy użytkownik

Jaki laptop wybrać do 2 tys zł

Laptop ma służyć do internetu i do gier

Proszę o linki z allegro z góry dzięki

Cena może być minimalnie wyższa
  2. freestyler Nowy użytkownik

2tys to za malo zeby miec laptopa do gier...
    minimalnie wyzsza czyli ile?
  3. toomekkk Nowy użytkownik

będzie ciężko, może ten model Acer Aspire 5735z-423G32N, na dziś powinien wystarczyć LUB taki MSI VR603X-059PL, ale tak jak przedmówca powiedział, jeśli chcesz laptopa na przyszłość to minimum 2500zł...albo allegro i licytuj,może coś trafisz...
  4. freestyler Nowy użytkownik

acer ma integre wiec na niej w nic nie pogra (wiem bo mam identyczna w swoim lenovo i nawet test drive unlimited nie dziala plynnie)
    msi to samo.
  5. toomekkk Nowy użytkownik

no ale maja po 3GB ramu,więc grafika powinna sobie wystarczająco pożyczyć i mimo to powinno dobrze śmigać..tak mi się wydaje. za takie pieniądze innego rozwiązania nie widzę.
  6. karolp1993 Aktywny użytkownik

Pamięć grafiki to nie wszystko...
  7. freestyler Nowy użytkownik

liczy sie sama karta. mam ta integre (4500m) w swoim lenovo i wiem co mowie. cs chodzi wiec do gier mi odpowiada ;) ale nic wiecej.
  8. marjan2004 Nowy użytkownik

Podczepiam się do tematu - chciałbym kupić laptopa na studia do 2000 zł, główne przeznaczenie to internet, praca biurowa, czasem filmy i gry - ale nie nowości, wystarczy od czasu do czasu HL2 czy Wow (w miarę możliwości). Pomyślałem o tych dwóch laptopach: co o nich myślicie??
    1. Allegro Primakomp
    2. PrimaKomp

A może polecacie inne laptopy od tego sprzedawcy Primakomp??
  9. freestyler Nowy użytkownik

10. dostojewski Nowy użytkownik

ogolnie laptopy nie sa przeznaczone do gier jak chcesz sobie pograc polecal bym PC I prosta sprawa laptop ma zastasowanie do pracy do internetu itp
  11. freestyler Nowy użytkownik

kolegaz wyzej pisal ze gry tylko okazyjnie. tez twierdze ze laptop nie nadaje sie go gier, granie w najnowsze gry na ekranie 15 calowym odbiera cala frajde a laptop w matryca 17calowa i wieksza przestaje juz byc laptopem ;)
  12. marjan2004 Nowy użytkownik

Dokładnie, gry to tylko okazyjnie i nie długo, raczej by zabić czas czekając na wyniki egzaminów i nie myśleć o wynikach :) Zastanawiałem się właśnie, czemu cena tego drugiego notebooka jest taka niska, ten laptop chyba jest więcej wart?

Poza tym jak spisują się procesory pod względem wydajności w obu tych laptopach?

AMD Athlon 64 X2 QL-64 DUAL-CORE 2x2,10GHz
    1MB L2 Cache

kontra:

Intel Core 2 Duo T5870
    Częstotliwość taktowania : 2x2.0GHz
    Zewnętrzna częstotliwość taktowania : 800MHz
    Pamięć podręczna drugiego paoziomu : 2 MB
  13. freestyler Nowy użytkownik

c2d ma wiecej pamieci cache wiec powinien sie lepiej spisywac
  14. yamaka Nowy użytkownik

Do 2000zł polecam HP Pavilion g6-1279sl, ma dobre parametry i jest tani.
    Dobre ceny i porady znajdziecie na http://conajlepsze.pl Nie ma co przepłacać za lapka,
    patrzcie na czas gwarancji. Kupujcie najtaniej z najlepszymi parametrami niezależnie od marki,
    wszystkie są praktycznie takie same.

Popatrz na datę. Zamykam.
    BornToEat
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę