[Firefox] Automatyczne anulowanie pobierania plików

Dyskusja w 'Programy' rozpoczęta przez użytkownika r4czek, 10 Marzec 2012.

1. r4czek Nowy użytkownik

Problem wygląda następująco:

Kiedy próbuje się coś pobrać za pomocą firefox'a to otwiera się okienko "Pobieranie plików", pojawia się w nim pobierany plik, ale automatycznie jest anulowany. Problem jest dość dziwny, bo:
    -występuje zarówno przy pobieraniu plików jak i przy zapisywaniu samych zdjęć
    -nieważne czy zapisuje się na dysku C: czy D:, nieistotny jest folder
    -zdarza się że pliku nie da się pobrać 2-3 razy, a za czwartym już zaskakuje
    -jednego dnia nie pobiera się prawie nic, a innego pobiera się prawie wszystko

Próbowałem w innych przeglądarkach:
    -Internet Explorer w ogóle się zachowuje kiepawo, w ogóle niektóre strony się nie otwierają
    -Google Chrome nie robi problemów, wszystko się pobiera

Przykładem pliku który się nie chce pobrać jest logo pececika (zdjęcie: http://i.minus.com/iitdQliHaLQSM.JPG)

System: Windows XP 32-bit SP3

Reinstall Firefoxa nic nie dał.
    Czyszczenie JetCleanem: w toku
    Skan Avirą: bez efektu (log w załączniku)
    Skan Malwarebytes Anti-Malware: w toku
    Skan HijackThis: parę śmietków, nieaktualny IE, ale tak to nic "nasty". (log w załączniku już po usunięciu śmieci)

Jakieś pomysły? =/
    Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc!
    Niestety pewnie nie będę w stanie zbyt szybko wykonywać poleceń, bo cały problem występuje na komputerze dziewczyny, więc będę miał do niego dostęp pewnie raz na tydzień...

Pozdrawiam!

Załączone pliki:

2. BornToEat Pozeracz postow :D

Tam jest jakiś limit ustawiony? Mobilny internet, coś?
  3. r4czek Nowy użytkownik

Nie, nic, kabel do routera, bezprzewodowo do kompa. Internet serio szybki, z 20Mb.
    System dopiero co ustawiony na nowo, takie profilaktyczne czyszczenie do goła i wgranie na nowo.
  4. BornToEat Pozeracz postow :D

Gdzie dokładnie jest zapisywany plik? Jest miejsce na dysku?
  5. r4czek Nowy użytkownik

Różnie, sprawdzałem a to na Pulpicie, a to w folderze Downloads użytkownika, bez różnicy ;/
    Generalnie domyślnie ustawiony jest pulpit. Miejsce jest zarówno na dysku C: i D: (odpowiednio ~30GB i ~120GB)
    Google Chrome zapisywał wszędzie. Oczywiście jeżeli nie uda się tego naprawić to zrobi się przerzutkę na Chrome'a =)
  6. BornToEat Pozeracz postow :D

Wejdź w Firefox->opcję->Zaawansowane->sieć i podaj stamtąd screena.
  7. r4czek Nowy użytkownik

Przepraszam za tak późną odpowiedź, ale dopiero udało mi się dobrać do tego komputera. A problem niestety nadal aktualny ;/ Tu wymagany screen: http://i.minus.com/isvHdVg31glMn.JPG
  8. BornToEat Pozeracz postow :D

Nie masz włączonych jakiś zapór? Spróbuj wyłączyć antywirusa i zaporę ogniową na czas pobierania.
  9. omalep Nowy użytkownik

Twój problem mnie przerasta
  10. StacjeGraficzne_pl Użytkownik

Ja natomiast myślę, że powinieneś zadzwonić do swojego dostawcy internetu i przedstawić mu zaistniałą sytuacje. Wina moim zdaniem leży po ich stronie, ponieważ ten problem jest nie regularny czyli właściwie wirus możemy wykluczyć. Zaporę także, więc nie widzę innego rozwiązania problemu.

Poleć tę stronę