Zobacz pełną wersję : Jak wgrać grę do telefonu?
Siemka
Mam takie pytanie jak wgrać grę do telefonu przez kabel usb(i czy wogóle się da tak zrobić) Czy jest jakieś ryzyko że może się coś stać z telefonem po nieudanym wgraniu.
kemustek
31-01-2008, 20:08
jaki telefon?
Czy jest jakieś ryzyko że może się coś stać z telefonem po nieudanym wgraniu.
nie ma ryzyka. Lecz nie odpinaj kabla gdy coś przesyłasz za pomocą kabla.
Mam takie pytanie jak wgrać grę do telefonu przez kabel usb
z telefonem dostałeś jakiś kabel? Jak tak to po prostu podłącz telefon z komputerem za pomocą niego, wybierz w telefonie tryb transferu danych i przesyłaj dane jak na dysk wymienny.
Gry kablem wrzucasz na kartę do folderu Others. Następnie w telefonie wchodzisz do folderu INNE i wybierasz plik .jar z grą, którą skopiowałeś. Instalacja jest banalna i trwa chwilkę.
freestyler
01-02-2008, 08:33
sam mam se k550i. zainstaluj oprogramowanie z plyty ktora dostales z phonem. podlaczasz telefona za pomoca kabla do portu usb. powinien pojawic ci sie w Moj komputer jako ikonka K550i (zaraz pod dyskami i napedami) klikasz ta ty wybierasz pamiec telefonu (jezeli nie masz karty) folder inne i tak kopiujesz plik .jar z gra. odlaczasz telefona wchodzisz w telefonie w folder inne dajesz na plik z ta gra i rozpoczyna sie instalowanie. potem tyko grac :)
freestyler, jeśli ma kartę pamięci to telefon powinien być widoczny bez instalacji sterów(ja mam tak przynajmniej na K530i).
Bo tak jest, a gdy karta jest w telefonie to po podłączeniu do kompa nawet nie widać pamięci wew. ;)
freestyler
01-02-2008, 09:33
Andy, mylisz sie. u mnie jest do wyboru pamiec telefonu i memory stick. Cris, tego nie wiem bo najpierw podlaczalem phona bez karty bo jeszcze jej nie mialem
No to może w nowszych tak jest, ale w starszych np. K750 pokazywał tylko kartę.
Ok dzięki za pomoc. Teraz będe już wiedział :)
Aha i jeszcze jedno czy przez takie wgranie gry nie traci się gwarancji?
Nie, możesz sobie wgrywać do woli.
vBulletin®
Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.