Zobacz pełną wersję : Abonament Play - telefon
Witam!
Na telefonach się nie znam, a tu chyba są tacy ludzie, więc pytanie:
Który telefon najbardziej się opłaca wziąść w abo Play 30? Mogę dać 200zł max.
Czy opłaca się dopłacić do Play 40 i wziąść Nokie 6288? Czy w ogóle opłaca się dopłacać do Play 40?
Liczę na szybką odpowiedź. Dla wszystkich, którzy pomogą piwo, niepełnotetni Pysio albo Kubuś(do wyboru:P).
Weź sobie SE K530, będziesz zadowolony.
Andy, a jeśli chodzi o Play 40? Tam są lepsze telefony za te 200zł?
Nie lubię SE...
SE K800i, bardzo dobry telefon, mój szwagier go ma, nawet fotki dobrze wychodzą. W tej klasie SE jest bardzo dobry, Samsungi, LG i inny chłam są nic nie warte, a tanie Nokie to ryzyko, raczej nie powalają jakością, wykonaniem... A K800 to już SE z wyższej półki.
Nokia 6288 to całkiem w porządku telefon. Nie ma Symbiana, ale posiada dobrą baterię, pamięć zewnętrzną, wszystkie funkcje stające się już standardem oraz duży, ładny wyświetlacz. No i w ogóle jest ładna.
Cris, może napisz, czego oczekujesz od telefonu, to łatwiej będzie nam Ci pomóc.
Gracek,
-Odtwarzacz MP3
-Aparat... mało ważny
-Dobra bateria
-Dobra jakość i wytrzymałość(czasami tel spadnie z metra)
-Klapka raczej odpada
myślę, że to pomoże, chociaż coraz bardziej przekonuje się do SE, ale czy warto dawać za K800i aż 250zł?
myślę, że to pomoże, chociaż coraz bardziej przekonuje się do SE, ale czy warto dawać za K800i aż 250zł?
To i tak tanio ;) Nowy na Allegro kosztuje ok. 500zł albo więcej, nie pamiętam dokładnie.
-Odtwarzacz MP3
-Aparat... mało ważny
-Dobra bateria
-Dobra jakość i wytrzymałość(czasami tel spadnie z metra)
-Klapka raczej odpada
MP3 bardzo ładnie gra w K800, Aparat cudny, bateria też ok, zależy jak będziesz go używać, przy grach szybko się wykańcza, jakość K800 stoi na wysokim poziomie, wytrzymałość... tego nie da się przewidzieć ;)
Andy, a joystick? Dużo się różni K800i od K530i? A K530i od K510i?
K530 od K510 tak, bardzo. K510 jest dzisiaj zupełnie nieopłacalny.
K530 to nowszy model, ale w tym przypadku nie ma to zbytniego znaczenia. Przede wszystkim ma mniejszy wyświetlacz od K800, różnica jest zauważalna, w K800 masz aż 64MB pamięci wew., a w K530 tylko 16MB, i tak masz wejście na karty, ale w nagłym przypadku, gdyby karta zawiodła - zawsze masz pamięć wew. Aparat w K800 to majstersztyk, nie trzeba tego tłumaczyć, regulacja ostrości, 3.2mpx i sterowniki od CyberShota robią swoje ;) Z tego co widzę w opisach to K530 nie ma podczerwieni... Fakt, to już jest przeżytek, ale ja mam kumpla, który ma K310 no i jest to jedyna forma komunikacji z nim, więc tak czy owak IrDA czasem się przydaje.
Jeśli chodzi o joystick... W K800 ma się on nieźle, lepiej niż w K750, o starszych modelach już nie wspominając. Aby nie mieć z nim problemów wystarczy raz na jakiś czas po prostu tam dmuchnąć, bo wiadomo, że joystick działa źle głównie przez kurz ;)
Andy, ja właśnie sprzedałem K510i za 200zł(ponad roczny) :P
Chyba skuszę się na tego K800i :)
A jak z wejściem słuchawkowym?
K800 masz aż 64MB pamięci wew
ma 72 mb pamięci wew :>
Mi się wydaje że joystick w tym telefonie to najgorsza rzecz. Za delikatny jest. No i te gabaryty. Ale aparat jest świetny, można zawsze wgrać lepsze sterowniki, np. filmy będą 30kl/s.
Z telefonem dają słuchawki, można kupić również kupić przejściówkę do mini jacka i możesz jakieś EP-630 podłączyć :)
Aragorn, ale się joy nie ścina?
Aha - czy w Playu muszę mieć zaświadczenie o zatrudnieniu na ich drukach, cyz jak dam na swoim to wytarczy? Bo gdzieś wyczytałem, że nie...
Aragorn, ale się joy nie ścina?
jeszcze się nie zacina. Bo telefon mam od świąt.
Jeśli chodzi o K800i to bateria ssie. Kup coś z serii W, jeśli chcesz mieć odtwarzacz.
Gracek, ten co jest w Playu kompletnie mi nie odpowiada(W). Wygląda jak jakiś śmieć prostokątny.
Jeśli chodzi o K800i to bateria ssie
eee tam, bez przesady. Jak się telefon będzie ładować gdy będzie wyłączony to bateria nawet 4 dni potrzyma :). Przy takim średnim użytkowaniu. Nawet flesz dużo nie pobiera energii, a nieźle błyska.
Aragorn, ja jestem raczej z tych osobników, którzy nie bawią sie telefonem.
No to bateria Ci trochę potrzyma :) W W880 to raczej średnio-udany model :|
Cris, ale pisałeś, że chcesz muzyki słuchać. Mój kumpel zabierał swoją K800i na biwaki (od wieczora do rana) i już wieczorem mu siadała.
Gracek, mp3 będe tylko czasami,podczas takich krótkich przejazdów. Od dłuższego słuchania mam swojego Creative'a, który daje dużo lepszą jakość niż telefony.
freestyler
28-01-2008, 21:58
Cris, a se k550 jest? jezeli tak to za ile?
A odnośnie tego zaświadczenia co pytałem jak jest? :P
snajper$
28-01-2008, 23:59
Witaj Cris ja wypowiem się w temacie ponieważ posiadam SE K800I nie chcę się przechwalać ale telefonik jest super. Po dograniu modyfikowanych sterów aparat miażdży wszystkie telefony jakość mp3 też jest dobra po dograniu dobrych sterów jest już superowa (można wgrać np stery od W880I) bateria jest ok na początku trzyma słabo ale potem się "wyrobi" i będzie trzymała około 4-5 dni, jeżeli chodzi o joystick to nie gadajcie głupot mam ten telefonik około 9 miesięcy i zero kłopotów ;)
snajper$, z joystickiem to ja tak samo mówiłem po roku użytkownania K510i, a tu nagle zacina się cały czas.
Po analizie biorę już na 100% Play 40+SE K530i ;]
Dobry wybór? Za 3gr.
K530 też nie nieźle się prezentuje ;)
Andy, przedstawię swój tok myślenia:
na allegro: K530i średnio 470zł, K800i średnio 550zł
Więc mamy 80zł różnicy. Ja kupuje telefon za 3gr(K50i), a K800i w abo kosztuje 249zł. Więc jest już duża różnica. A przypominam, że różnica w cenie na alledrogo to 80zł :P K800i ma też joystick do którego mam uprzedzenia w SE. K530i ładnie się prezentuje, czytałem też, że świetnie trzyma baterie, co w K800i nie ma miejsca. K800i ma dobry aparat, ale ja telefonem fotek nie robię ;) Czytałem też, że K530i jest podobny do K800i(menu itd). No i K530i wygląda dużo lepiej. Więc z tej oto analizy wybór padł jednak na K530i :P
To ma nawet sens, tak czy siak dobrze wybrałeś :)
Andy, jednak sprzydała się jazda 4h do krk :D Jeśli mi ktoś pomoże, to zrobie test tego fonu jutro i wrzuce na forum :D
A w czym mamy Ci pomagać? A poza tym jak chcesz napisać test to poużywaj tego telefonu z tydzień, najlepiej dwa i dopiero napisz ;) Będziesz mieć większą wiedzę o tym telefonie, więc i recenzja będzie lepsza :)
Andy, z tego co widzę jest podobny do mojego starego K510i, więc chyba znam. Ale poużywam nawet miesiąc - baterię wytestuję i go poznam :D
Z K510 to on praktycznie nic nie ma wspólnego... Tylko podobny numerek.
patrix997
29-01-2008, 18:44
Jak moglbys dac trzy stowki to w abonamencie 30zl/mies. masz sony ericssona w880i
W880 to porażka, już napisałem o tym wcześniej.
patrix997, już mówiłem, ze biorę Play 40.
A W880i nie chce, bo wygląda OKROPNIE.
patrix997
29-01-2008, 19:53
Przeprasza ale nie doczytalem :sad:
pecet_fan
09-04-2008, 18:10
bardzo dobra oferta w Play. Znajomy jest bardzo zadowolony z ich cen :)
markes01, obudziłeś się :P W zasadzie kupiłbym miesiąc później dostałbym Nokię 6288 za 1zł :o Szkoda, że nie zaczekałem, bo na urodziny pojawiła się dużo lepsza oferta.
jędrzej111
23-04-2008, 13:30
Samsung SGH-L760
z kartą pamięci 1GB
149zł abonament play 30
freestyler
24-04-2008, 11:29
jędrzej111, czytac nie umiesz -> przeciez Cris juz kupil telefon blokuje temat bo burdel sie robi
vBulletin®
Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.