PDA

Zobacz pełną wersję : Chętni do postawienia serwera couter-strika na stałe :)

Zelazny
02-12-2007, 03:46
Jak w temacie bardzo chcę grać z forumowiczami pececika i pewnie nie tylko ja. Serwer może mieć nazwę po prostu pececik. Mam pomysł ale nie wiem czy wypali. Otóż myślę, że można by złożyć się na serwer ja osobiście mogę wysłać do administartora 50 funtów w kopercie listem polecony na pewno dojdzie, tylko proszę o adres. Jeżeli będzie więcej takich osób to myślę, że wspólnymi siłami dokonamy tego. Wiem, to forum informatyczne ale chyba nie szkodzi jakby powstał taki serwer :) moim zdaniem to świetne urozmaicenie i ożywienie forum. Tylko potrzebny jest temat, który byłby widoczny po zalogowaniu się na forum lub widoczny dla niezarejstrowanych użytkowników. Najlepiej na pierwszej stronie.

:)Razem Dokonamy Tego :)

kemustek
02-12-2007, 09:01
Zelazny, pisałem o tym w SB, że mógłbym załatwić, ale nikt nie chce sponsorować od tak. Dają zniżki, ale nie dadzą na stałe. Najtańsze 10 slotów na rok kosztuje 1600zł to jest kwotą dla nas jako forum astronomiczną (mówię tu o publicznym), serwer prywatny którego hasła nie można teoretycznie podać na forum, na rok wyniósł by 720zł. Niestety forum nie stać na taki wydatek, nawet z tymi twoimi pieniędzmi.

Jeżeli bardzo chcesz pomóc to możesz wysłać te pieniądze, ale nie daje gwarancji że pójdą akurat na serwer, możliwe że wydamy je na coś innego. Oczywiście związanego z forum. Serwer, transfer, może jakieś nagrody na święta.

Otóż myślę, że można by złożyć się na serwer

uwierz mi że ciężko tu o jakiekolwiek składki, po prostu mało chętnych :) W CS'a też nie gra za dużo osób, a z ankiety wynika że zagrać by mogły tylko 4. Reszta ma non-steam, albo nic.

Pozdrawiam.

Andy
02-12-2007, 10:01
A po co na stałe? I tak gramy tylko wieczorami i to nie codziennie ;)

baniol
02-12-2007, 14:58
Postawcie serwer couter-strika na stałe :)

Nie trzeba.

Zrobiłbym z tego tematu "Chętni do postawienia serwera".

Zelazny
02-12-2007, 15:09
Eh szkoda myślałem, że oryginalnego csa ma wiecej osób. Kurde ale to wydatek rzędu 10 dolarów. Wystarczy posiadać kartę kredytową wychodzi 30 zł z vatem.
No cóż szkoda. Kiedyś podoby temat powstał na forum MISIOO tylko tam są sami gracze couter-strike'a pieniądze znalazły się bez większych problemów było dużo chętnych . Uzbierali pieniądze na bardzo dobrą maszyne już nie pamiętam ale stać ich było na kupienie płyty serwerowej z dwoma Xeonami.

Zelazny
02-12-2007, 15:24
Niedawno do jednego ze sklepów przywieźli 15 CS Anathylogy za 49,90zł.

Hehe ja bym kupił z chęcią csa 1.5 żeby były serwery cs 1.5, w sumie to wystarczyłby tylko jeden :D żeby skłonił mnie do kupienia :D Nigy nie zapomnę cs 1.5 świetnie mi się w niego grało. Hehe i ta wspanaiała strona startowa z tymi takimi żółtymi lterami.
Tak w ogóle to lubicie old style menus czy VGUI menus, ja osobiście wolę old style po
przyzwyczajeniu się jest o wiele wygodniej, na pewno kupuje się szybciej broń.

Zelazny
02-12-2007, 15:53
W sklepach ostatnio masę CSów znajduję. Niedawno do jednego ze sklepów przywieźli 15 CS Anathylogy za 49,90zł.

Sorki zrozumiałem, że przywiźli couter strika 1.5 pomyliłem z z tym, że ci chodzi o ilość.
Tak w ogóle to couter strike Anathylogy to: cs 1.5, cs 1.6 czy coundition zero?

baniol
02-12-2007, 16:20
A dokładniej w skład CS Anthology wchodzą gry:

- Counter Strike 1.6
- Condition Zero
- Condition Zero: Deleted Scenes
- Deatmach Classic
- Ricochet
- Day of Defeat

Zelazny
02-12-2007, 16:40
- Ricocher
Literówka, :) Ricochet. Kiedys trochę w nią grałem, nawet fajna gra ale zawsze przegrywałem.

Gracek
02-12-2007, 20:16
Anathylogy
coundition
;)

kemustek
04-12-2007, 22:31
Ok chłopaki, udało mi się załatwić serwer do CS'a który będzie stał non stop. Jest na nim 10 slotów. Mogą się także podłączyć osoby z non-steam dzisiaj testowałem z freestylerem :P

Zelazny jeżeli twoja propozycja nadal aktualna to proszę o wysłanie tych funduszy bo jednak nie jest on darmowy i tak będę musiał trochę dołożyć.

Andy
04-12-2007, 23:24
A masz możliwość wybierania mapy, ustawienia freeza itp?

baniol
04-12-2007, 23:51
kemustek, super sprawa :D, a jest chociaż hasło?

kemustek
05-12-2007, 09:49
A masz możliwość wybierania mapy, ustawienia freeza itp?

to normalny serwer, jest dostęp do wszystkiego, można wgrywać mody, usuwać, dodawać adminów itp.

Aha na serwerze jest AMX Mod, ale to nie będzie problem bo zbędne rzeczy można wyłączyć.

a jest chociaż hasło?

serwer jest publiczny, hasło oczywiście można założyć.

Ale czy serwer będzie na 100% będę wiedział dzisiaj wieczorem.

Zelazny
06-12-2007, 21:17
Ok chłopaki, udało mi się załatwić serwer do CS'a który będzie stał non stop. Jest na nim 10 slotów. Mogą się także podłączyć osoby z non-steam dzisiaj testowałem z freestylerem :P

Zelazny jeżeli twoja propozycja nadal aktualna to proszę o wysłanie tych funduszy bo jednak nie jest on darmowy i tak będę musiał trochę dołożyć.

Bardzo chętnie kemustek ale jakiś tydzień temu wysłałem 100 funtów dla siostry w Polsce listem poleconym. Niesty doszło tylko 10 funtów. Chamy ukradli 90 funtów. Nie wiem czy na poczcie w Anglii czy w Polsce, ale myślę że w Polsce:( Dlatego ci raczej nie wyślę.
Jeżeli masz konto w paypalu to ci wyślę bez problemu, jeżeli nie masz to spytaj się kogoś ze znajomych może mają konto w PP. Jestem w trakcie załatwiania konta silver w banku jest płatne ale będę miał dwie karty kredytowe jedna do użytku w Anglii drugą wyślę do Polski dla siostry, do wypłacania pieniędzy z bankomatu taki sposób jest najlepszy. Nigdy nie wysyłajcie pieniędz pocztą listem zwykłym czy nawet poleconym. Cieszę się że kwota 260 funtów jaką wysłąłem dla siostry listem doszła bez problemu i nikt tych pieniędzy nie ukradł, żeby ukradli to byłaby porażka.

PS
Może napiszcie na forum jakis temat odnośnie hasła do serwera będzie więcej graczy.
Tylko nie wiem czy warto aby hasło było dostępne tylko i wyłącznie po zalogowaniu użytkownika.
No i proszę o zainstalowanie na serwerze psychostats :D nie wiem jak to się robi bo nigdy nie zakładałem serwera. Ale fajnie by było jak by po wpisaniu np /rank wyświetlałoby się który jestem w statystykach np 1 :D No i przydałoby się /nextmap /timeleft itp. To takie moje małe uwagi. Rozumiem, że serwer jest nowy i to jego początki ale tak na przyszłość warto o tym pamiętać. :) To tyle.

Zelazny
06-12-2007, 21:50
Anathylogy
coundition
;)
:D nie żebym się czepiał baniola tak sobie napisałem :D

kemustek
06-12-2007, 22:25
Zelazny, co do pieniędzy to jeżeli tylko to stoi przeszkodzą to mogę ci podać ewentualnie konto w angielskim banku.

Może napiszcie na forum jakis temat odnośnie hasła do serwera będzie więcej graczy.

zrobię, ale nie miałem kiedy

No i proszę o zainstalowanie na serwerze psychostats :D nie wiem jak to się robi bo nigdy nie zakładałem serwera. Ale fajnie by było jak by po wpisaniu np /rank wyświetlałoby się który jestem w statystykach np 1 :D No i przydałoby się /nextmap /timeleft itp. To takie moje małe uwagi. Rozumiem, że serwer jest nowy i to jego początki ale tak na przyszłość warto o tym pamiętać. :) To tyle.

to wszystko już jest

kemustek
06-12-2007, 22:44
inzaghi89, moim zdaniem te wszystkie pluginy są bez sensu, co za dużo to nie zdrowo, najlepiej się gra na czystym serwerze.
Piotrek na pewno się ze mną zgodzi.

Zobaczymy później na razie zostaje jak jest.

Andy
06-12-2007, 22:47
Piotrek na pewno się ze mną zgodzi.

I ja też ;)

Zelazny
06-12-2007, 22:47
Hmm to dlaczego po wpisaniu /rank nic nie wyskakuje? Kemustek jaki to bank?
Mieszkam w Halifax mam konto w Lloyds, dobrze żeby twoje konto też było w tym banku.
Mogę ci przelać pieniądze prze internet, bo do banku nie chce mi się leźć. Napisz jak się nazywa bank.

PiotrLegnica
06-12-2007, 22:49
http://djeyl.net/forum/index.php?showtopic=4680 - to chce, headshoty, first blood... etc.

No wai! Żadnych takich dźwięków, please.

http://djeyl.net/forum/index.php?showtopic=7593 - dodawanie hp dla tych co więcej zabili, fajne udogodnienie :)

Jakieś takie nie fair.

http://djeyl.net/forum/index.php?showtopic=7441 - camper detector

Coś to daje? Niby jak wykryć campera? Że nie ma fragów? Że kuca? Że biega ze scopem? :>

http://djeyl.net/forum/index.php?showtopic=15410 tez dość fajnie wygląda ;)

Póki nie będzie przeszkadzać to może być. :P

kemustek
06-12-2007, 22:53
Coś to daje? Niby jak wykryć campera? Że nie ma fragów? Że kuca? Że biega ze scopem?

w pluginie ustawia się czas po którym osoba która cały czas stoi w miejscu pomału zabiera życie.

Jednak mi się wydaje to niepotrzebne, po co to komu każdy gra jak chce. I przynajmniej jest fair.

PiotrLegnica
06-12-2007, 22:57
w pluginie ustawia się czas po którym osoba która cały czas stoi w miejscu pomału zabiera życie.

O LOL. Czyli praktycznie nie będzie można odejść od klawiatury nawet na chwilę. Fajne. Bardzo. :P A na kamperów i tak nic nie da, bo można się kiwać na boki. :>

Zelazny
06-12-2007, 23:03

Hmmm nie wiem jak ktoś stoi na respie i sie nie rusza to prosta komenda kick :)
Jak gracz będzie chciał wejdzie ponownie na serwer :)
Nie instalujcie dodatkowych dźwięków np firstblood, rampage, multikill to bardzo denerwuje jak się czeka przy wchodzeniu na serwer na ściągnięcie wszystkich wavów.
Te dodawanie energii to zły pomysł. Te zabieranie energii jak ktoś kampi też zły, każdy gra inaczej to naruszanie sposobu gry innych graczy.:) Rank nie działa, :( chyba że jest inna komenda na wyświetlenie statystyk.

kemustek
06-12-2007, 23:06
Rank nie działa, :( chyba że jest inna komenda na wyświetlenie statystyk.

/stat15

co do samego serwera to możliwe że jutro powstanie dział specjalnie do rozmów na ten temat, tam znajdą się wszystkie informacje, propozycje itp.

Zelazny
07-12-2007, 00:44
/stat15
Wpisałem w say /stat15 i nic się nie pojawiło. Czy musi być admin żeby /stat15 działało?
Wpisałem /stat15 jak byłem sam na serwerze.

Gracek
07-12-2007, 11:05
http://djeyl.net/forum/index.php?showtopic=15410 tez dość fajnie wygląda ;)

Póki nie będzie przeszkadzać to może być. :P
To jest plugin dla DoD, nie dla CSa. ;)
Na tym forum (http://forums.alliedmods.net/) jest bardzo dużo pluginów.
Co do rankingów to trzeba włączyć moduły cstrike i csx.
Co do komend i statystyk: http://www.amxmodx.org/doc/index.html?p ... .htm#stats (http://www.amxmodx.org/doc/index.html?page=source%2Fcommands%2Fcmds.htm#stats )

Edit:
Błagam, zmieńcie sposób zapisywania do statystyk, żeby zapisywało według nicka, a nie wg steamid.

kemustek
07-12-2007, 11:55
Wpisałem w say /stat15 i nic się nie pojawiło. Czy musi być admin żeby /stat15 działało?
Wpisałem /stat15 jak byłem sam na serwerze.

wszystko działa, przynajmniej wszystkim działało jak wczoraj graliśmy.
Wpisujesz to w oknie rozmowy "y"

Błagam, zmieńcie sposób zapisywania do statystyk, żeby zapisywało według nicka, a nie wg steamid.

a jak niby było ? jak na moje oko było według nicka.

Gracek
07-12-2007, 12:12
wg steamid
Plik amx.cfg lub amxx.cfg, w zależności, czy to AMX Mod, czy AMX Mod X. W katalogu configs.
Coś takiego:
// Rank mode
// 0 - by nick
// 1 - by authid
// 2 - by ip
//
// Default value: 1
csstats_rank 0

kemustek
07-12-2007, 12:18
Gracek, zmieniłem, ten temat zamyka. Dodałem odpowiedni dział w którym można prowadzić rozmowy na temat serwera. Umieszczę tam wszystkie odpowiednie informacje. Dział widoczny tylko dla zarejestrowanych.