Zobacz pełną wersję : Naostrada- upload
gucman007
25-08-2006, 21:51
Jak to jest dokładnie z uploadem w neo? bo juz się całkiem pogubiłem. Kiedy zamawiałem neo, pytałem sie i mi kolo dokładnie powiedział że nie ma limitu na upload. Teraz szukam informacji na temat klientów torrenta i sie przez przypadek natknąłem na coś o limitach w neo. Niedoczytalem do końca bo mi się cos zawiesiło,a juz nie moge znaleść tego artykułu.
Jak t w końcu jest?
I po drugie:
Jeżeli mam neo 512 to jaki mam upload? 25% z tego czyli 128? czy 1/8 czyli 64?
A może jeszcze mniej. Bo kiedy wysylam coś na serwer OVH to mam zazwyczas trensfer zaledwie 16KB :zdziwko: :hmmm:
ciaastek
25-08-2006, 22:45
Nie ma limitów na upload - tak jak są na dl, jeżeli ściągniesz (w Twoim wypadku) 15GB to wtedy Twój net zwalnia, natomiast ul zostaje bez zmian
Ja mam neo256 i z tego co wiem mój ul jest ~16kB/s ale nie sprawdzałem tego dokładnie :]
gucman007
26-08-2006, 08:27
No też używam AutoConnekta, wcześniej się łączyłem przez windowsowy dialup. Z tej aplikacji od TP nie byłem za dowolony... z połaczen dial-up skonfigurowanymw windzie byłem tak średnio... ale AutoConnekt to poprostu cudo. Czuję się jakbym miał radiówkę albo jakieś inne stałe łącze :P nawet nie zauważam nic że się łaczy coś itd.
A jeszcze jak po 10 s się chowa i nawet w trayu go nie widać to już całkiem luxus.
Ale sorry za offtopa
co do tematu to szkoda że taki mały upload jest w neo :/ tak juz bym dawno serwer jakiś postawił do downloadu
ciaastek
26-08-2006, 15:46
A jeszcze jak po 10 s się chowa i nawet w trayu go nie widać to już całkiem luxus.
a o tej funkcji to nie wiedziałem... już miałem pisać, że po co tutek do tego programu, ale skoro są jakieś "ukryte" funkcje to chętnie poczytam :D bo nie lubie w trayu zbyt dużo ikon...
pozatym gdzieś czytałem że ten panel z neostrady troche oszukuje... podobno zlicza sume ściągniętych i wysłanych danych...
EDIT: bzdura :]
vBulletin®
Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.