Zobacz pełną wersję : problemy ze sciaganiem z rapida
siema. mam problem. wydaje mi sie ze ktos sie do mnie podpial i sciaga pliki przez mojego neta i ip. czy to jest mozliwe? chodzi moi o rapida. nic nie sciagam a pisze ze owszem a kilka tazi wyskoczylo mi cos takiego:
Your IP-address 80.240.160.155 is already downloading a file. You have to wait until it is finished.
Premium-accounts can download many files at the same time. Get your own Premium-Account now. Instant download-access!
If you are not downloading anything, you are using a proxy-server or a shared IP-address. A Premium-account solves this problem as well.
chociaz nic wtedy nie sciagalem
co mam z tym zrobic? (net radiwy. 512kb/s router zewnetrzny)
Podaj nazwe twojego routera oraz czy masz polaczenie przewodowe czy WiFi?
nazwy nie znam a co do podlaczenia to od routera powieszonego na strychu jest kabelek do karty sieciowej w kompie
[ Dodano: 2007-09-06, 18:08 ]
na pudelku pisze:
IEEE 802.11G/B 54Mbps
WIELESS LAN ACCES POINT
[ Dodano: 2007-09-06, 18:10 ]
WIRELESS* LAN ACCES POINT
poszukaj na tym pudelku jeszcze dokladnej nawy bo to co podales to jest tryb dzilanai routera.
pisze jeszcze
EDIMAX
NETWORK PEOPLE TOGETHER
Masz skonfigurowana siec WiFi, ze da sie do niej podlaczyc?
Pewnie przyłączyła Ci się jakaś pijawka, musisz założyć hasło na połączenie, bo inaczej sąsiedzi dobiorą ci się to połączenia
baniol, nie koniecznie haslo. Mi sie ktos podlaczyl, ale skorzystlame ze sposobu Hellfire. Mianowicie zrobilem sobie liste dozwolonych mac id kart sieciowych i ktos z mac id ktorym nie ma na liscie nie polaczy sie z netem u mnie.
liste dozwolonych mac id kart sieciowych
o.O nie wiedziałem, że coś takiego istnieje :D
widad6, dla bezpieczeństwa możesz założyć hasło i listę.
a mozecie powiedziec jak to zrobic?
Na stronie Twojego routera powinienes otworzyc zakladke dotyczaca WiFi (Wireless) i powinno byc cos o hazle. Niestety nie powim Ci dokladnie jak to zrobic gdyz nie znam Twojego routera
a co dalej z tym haslem zrobic. jak go urzywac
Haslo zrobione w ten sposob co podalem sprawie, za nikt nie bedzie mogl sie podlaczyc pod twoj router bezprzewodowo chyba, ze wpisze odpowiedni haslo do laczenia sie.
a da sie jakos inaczej bo strona mojego routera nie da sie wlaczyc?
Z tego co ja sie orientuje to nie da sie inaczej zrobic. Moze ktos inny powie jak.
zrob z tym mac adress , idz do ustawien routera (pewno u cienie sie przez przeglądarke wchodzi , wpisujesz prawdopodobnie 192.168.1.1 i wchodzisz w ustawienai routera , TEZ GO ZABEZPIECZ ! , tam w opcjach poszukaj albo znajdz instrukcje obsługi -.- ) , ja nierozumiem jak mozna kozystac z niezabezpieczonej sieci
acallk, oj mozna korzystac :D wiem to po sobie gdyz tak mialem xD. Nie wiem czy zauwazyles, ale kolega ma problem z ta strona routa.
cinek my się chyba skądś znamy ........
[ Komentarz dodany przez: kemustek: 2007-09-07, 21:36 ]
a co nas to obchodzi ? Takie sprawy załatwia się poprzez PW, na razie słowne upomnienie.
cinek. nie bardzo lubie takie gry. wole mmorpg. jak wpisuje 192.168.1.1 pojawia sia napis "nie znaloziono strony
Sproboj wpisac 10.0.0.1 (jesli dobrze pamietam) gdyz niektore routy maja takastrone.
widad6, ten portal jest wlasnie o takich grach
net radiwy
prawdopodobnie dostawca umyślnie blokuje rapida, albo jedno IP przypada na kilka osób i to właśnie one blokują rapida.
vBulletin®
Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.