PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z GeForce 7600 GS

Pr0sty
14-05-2007, 14:30
A więc sprawa wygląda tak...

po pierwsze mam problem z odtwarzaniem filmów. Przy próbie odpalenia jakiego kolwiek filmu w formacie *.avi komputer sie zamula, użycie procesora wzrasta do 80 nawet czasem 100% oraz ekran zaczyna sie wyłączać i włączać zupełnie jak by ustawiał rozdzielczość.

Taka sama sytuacja pojawia się przy próbie odpalenia Tunera TV.

Dziś także zaskoczyła mnie karta wywalając komunikat przy próbie odpalenia gry (orginał) brzmiał on tak :
Could not create direct3D device!!!

co z tym fantem zrobić ?

sprzęt :
Procek : AMD Athlon 2800+
Płyta : asrock k7s41gx
pamięci : 2X 512 DDR 400
System Windows XP

zainstalowane kodeki : k-lite codec pack zassane ze strony :
http://www.download.net.pl/105/K-Lite-Codec-Pack-Full/

prosze o pomoc i z góry serdecznie dziękuje:)

wrobli
14-05-2007, 16:22
ten komunikat podaje ze nie znalaz u ciebie zadnej karty graficznej w menadzeze urzadzen nie masz przy niej jakiegos wykrzyknika

Pr0sty
14-05-2007, 18:16
ehhh własnie to jest najdziwniejsze w tym wszystkim że karta zainstalowana jest poprawnie:/

wrobli
16-05-2007, 05:46
wyglada na to ze masz walnieta ta grafe polecam sprawdzenie jej u kolegi na innym kompie, zeby sprawdzic na 100%

Pr0sty
18-05-2007, 02:01
heh po paru dniach udalo mi sie dojść do przyczyny...
po formacie kompa włożyłem nową grafikę, stary do płyty głownej zassałem ze strony producenta z netu. Wszystko było by git gdyby nie to, że na stronie asrocka są walniete drivery do AGP!! znalazłem płytke i na "pałe" zainstalowałem je jeszcze raz... efekt ? nawet bez restartu kompa poleciało wszystko od razu:)

polecam wiec trzymać oryginalne oprogramowanie do takich rzeczy... czasem jak widać się przydaje:)

pozdrawiam i dziękuje za pomoc :)