Zobacz pełną wersję : Gry strategiczne
Co polecacie ze strategi, dla mnie nie dościgniona jest nadal civilization od 1 czesci 4 czwartej co chwile miłe zaskoczeni, gra poprostu super, w 4 przesadzili z wymaganiami sprzetowymi zupełnie nie potrzebnie ale nadal świetn astrategia.
Raasteer
15-07-2006, 11:34
Ja bardzo lubie Heroesów III ale fana jest też nowa V :) Co tam jeszcze, Emperor Battle For Dune i Total Anihilation (Dwa starocia w sumie ale bardzo dobre :) )
Total Anihilation
takze uwaam ze to switna gierka.
Age of Empires II jest takze dobra
Raasteer
15-07-2006, 15:14
Age of Empires III też jest git, troche może ja zwalili w porównani do poprzedniej części ale może być. A Total Anihilation jest naprawde super.. szkoda tylko że pod xp nie działa :(
kemustek
15-07-2006, 16:41
szkoda tylko że pod xp nie działa
wszystko da się zrobić :)
Moją ulubioną strategią jest AGE 2, trzecia część także mi się spodobała :)
gralem przed chwila w Civilization 4 i musze stwierdzic ze wg. mnie jest taka sobie
a total anihilation działa pod xp całkiem spokojnie.
w Civ 4 przegrywałem bitwy nawet jesli moj barbarzynca mial elite a koles noobek... wkurzylem sie i wyrzucilem plyte za okno... od tamtej chwili stracilem z nia kontakt :D
polecam Twierdze... Warcraft, aż dziw że nikt o niej nie wspomniał :)...
i teraz nic mi do głowy nie przychodzi... jak cos poznije napsize :zawstydzony:
Raasteer
21-07-2006, 00:08
a total anihilation działa pod xp całkiem spokojnie. Mnie zawsze na ulubionej mapie wywalało z gry :/ Przypomniała mi sie jeszczejedna gra, w kórą grałem dawno dawno temu, ale bardzo dobrze ją wspominam: Dark Reign. Naprawdę świetna :D
Ja polecam jeszcze z takich według mnie dobrych strategi to : Generals i Generals Zero & Hour , Twierdza II I pozostałe jej części... :D
Ostatnio, no może nie tak ostatnio ale najnowszy teraz jest REMAKE settlersów II, gdzie bardziej postawili na ekonomie jak to w Settlers I i II niż na walkę co moim zdaniem zepsuli w kolejnych częściach tej gierki :)...
Gra nazywa się Settlers 10-lecie :)
Wypróbowałem i uważam ze jest warta tego :) ...
Ronaldinio
17-12-2006, 19:12
dla mnie rządzi age of Emipres II.Super kilmat i nawet na 3 się zawiodłem.
Odświeżyliście temat, więc i ja się wypowiem :D fajny był Total Annihilation, ale już go nie mam. Czasem pogrywam w Kozaków, czasem w Knight of Merchants. Ostatnio do gier coś mnie nie kusi :niezadowolony:
fajny był Total Annihilation
o tak to byla niezla gierka, grafika moze nie fajna, ale grywalnosc jest swietna
grafika moze nie fajna
jak na ''tamte'' czasy było super :D
Ze strategii uwielbiam: "Zeus: Pan Olimpu" (chociaż grałem tylko w demo) oraz "Robin Hood: Legenda Sherwood" (przeszedłem całą, jedynie z małą pomocą kodów - zwłaszcza tego na nieśmiertelność)...
nie powiedzial bym, ze Robin Hood to strategia. Jest to bardziej RPG.
P.S. Tez przeszedlem Robina calego 2 razy i to bez kodow :P
Masz rację, Robin to raczej RPG... Ale musiałem o nim wspomnieć, bo kiedyś kochałem tę grę!
Aaa, no tak... byłbym zapomniał! Kiedyś uwielbiałem grać w Age of Empires. W Strongholda też chyba grywałem.
kemustek
18-02-2007, 21:38
Robin Hood: Legenda Sherwood to jest gra strategiczna (RTS) nie tam żadna gra przygodowa czy RPG ;)
No nie wiem, wg. mnie to tam nie ma zadnej strategi. Wiecej jest z RPG niz RTS
kemustek
19-02-2007, 16:47
Cinek, bez ot już proszę ;)
http://gry-online.pl/s016.asp?id=1623
Ostatnio, no może nie tak ostatnio ale najnowszy teraz jest REMAKE settlersów II, gdzie bardziej postawili na ekonomie jak to w Settlers I i II niż na walkę co moim zdaniem zepsuli w kolejnych częściach tej gierki :)...
Gra nazywa się Settlers 10-lecie :)
Wypróbowałem i uważam ze jest warta tego :) ...
Settlersów mam wszystkie części swietne są duzo w sieci gram teraz w czwarta czesc z dodatkami.
Psycholek20
10-05-2007, 21:46
Jezeli ktos lubi total anihilation to powinien sprobowac supreme commander to najnowsza gra wydana od tego samego tworcy:D jest super gralemw nia bo ma brd duze wymagania :/ i mi sie tnie niemilosiernie :shock: wiec teraz kaske skladam na PCIExpress i zobaczy sie hehe jeszcz herose V i duzo innych :Ppozdro
- Age of Empires
- rodzinka Settlers - II GOLD, III GOLD, IV GOLD, II Dziesięciolecie
- rodzina Kozacy
- Call to the Power
- Lincity
- Simutrans
- A Tale in the Desert
- Globulation 2
;)
Ja sobie czasem z kumplem pocinam w aoe2, bardzo fajna gierka ;]
voonwroc
11-08-2007, 19:12
1. Kozacy (wszystkie czesci)
2. Warcraft (wszystkie czesci)
3. Starcraft (wszystkie czesci) - nikt nie wspomnial... szkoda :(
4. Knights and Merchants (wszystkie czesci)
5. AoE (wszystkie czesci)
6. Saga: Gniew Wikingow... to jest klasyk! gra super...
no i nasz ukochany Total Annihilation (wszystkie czesci)... :)
@edit jak moglem zapomniec o settlresach... przeszedlem 4 czesci tej gry :)
damien2590
13-08-2007, 09:40
- Age of Empires (cała seria)
- Starcraft
- Company of Heroes jak narazie moim zdaniem najlepsza gra strategiczna wszechczasów długo czekałem na taką grę strategiczną z 2 wojny światowej moja ulubiona gra :)
lukas00000
14-08-2007, 14:39
Empire Earth I i II
Age Of Empires I II i III
Settlers I II III IV Dziedzictwo Królów 10-lecie
Jeszcze mi się przypomniała taka fajna strategia turowa - Apostołowie Święte Ziemie
Chyba z 5 razy ją przeszedłem :D
ati king
15-08-2007, 18:15
stronghold crusader
;D
PookyFan
18-09-2007, 21:10
Dawn of War - świetny RTS, imo po prostu klasyka ;)
Bardzo lubię strategie wojenną Sudden Strike 1&2.
vBulletin®
Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.